ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ 7 - 17 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ) - Mega.Prwtagwnistes.Complete.Season.7.17.Episodes.Mixed



ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΑΙΖΟΝ 7 - 17 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ) - Mega.Prwtagwnistes.Complete.Season.7.17.Episodes.Mixed

Με νέες ιστορίες που στόχο έχουν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά συνεχίζουν για μια ακόμη χρονιά οι "Πρωταγωνιστές". Άνθρωποι γνωστοί ή και της διπλανής πόρτας οι "πρωταγωνιστές" των νέων εκπομπών θα μοιραστούν με τον Σταύρο Θεοδωράκη αληθινές εμπειρίες, ιδέες και γεγονότα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πρωταγωνιστές Ολοκληρωμένη Σεζόν 07 - 17 Επεισόδια

E.01 "Οι απαντήσεις για την οικονομία" 02-10-2011
Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στις τράπεζες; 'Εχουν πετρέλαιο οι ελληνικές θάλασσες; Τι θα σήμαινε η επιστροφή στη δραχμή; Ποιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρο; Πόσα λεφτά βγήκαν στο εξωτερικό;
Σε αυτά τα ερωτήματα και σε όλα τα άλλα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλεί με ειδικούς της οικονομίας αλλά και με ανθρώπους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

E.02 "Η είδηση μιας απαγωγής και το μεγάλο έγκλημα" 16-10-2011
Γιατί γέμισε η Αθήνα καλάσνικοφ; Γιατί πολλά μέλη συμμοριών που συλλαμβάνονται δεν προφυλακίζονται;  Ποιά είναι η συμμετοχή των «ξένων» και ποιά των Ελλήνων στην εγκληματικότητα; Γιατί πολλοί δράστες είναι παιδιά της 2ης γενιάς μεταναστών; Η οικονομική κρίση τι σχέση έχει με την αύξηση της εγκληματικότητας; Ποιοί σκοτώνουν για ένα κινητό ή ένα ρολόι; Με ποιούς τρόπους θα μπορούσε η Αθήνα να γίνει μια πιο ασφαλής πόλη; Το μοντέλο της «μηδενικής ανοχής» που επέλεξε η Νέα Υόρκη τη δεκαετία  του '90 είναι μια λύση για την Αθήνα;

E.03 "Δικαιοσύνη" 06-11-2011
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης από κάθε άλλη σύγχρονη χώρα. Ποιος φταίει; Οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι ή οι δικομανείς πολίτες; Στους «Πρωταγωνιστές» ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητά την απάντηση  μιλώντας με δικαστές, δικηγόρους, πολιτικούς.

E.04 "To ΛΑ.Ο.Σ., η Αριστερά και ο Λουκάς Παπαδήμος" 20-11-2011
Τα παρασκήνια της συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου και ειδικότερα τα σενάρια που οδήγησαν στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, εξετάζουν οι «Πρωταγωνιστές» στο MEGA.

E.05 "Από την κρίση στη φύση" 04-12-2011
Νέους ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να ζουν και να δημιουργούν κοντά στη φύση συναντούν οι «Πρωταγωνιστές». Ανάμεσά τους και κάποιοι που εγκατέλειψαν πρόσφατα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

E.06 "Κοίτα ποιος γελάει!" 18-12-2011
Ο "άγνωστος", ο κλασικός και το ομορφόπαιδο». Τρία πρόσωπα που αυτή την εποχή μας κάνουν να γελάμε «παίζουν» στους «Πρωταγωνιστές» στο MEGA. Με τι γελούν οι ηθοποιοί, πόσο ωραίοι τύποι είναι στην αληθινή τους ζωή, πώς μεγάλωσαν, σε ποιόν Θεό πιστεύουν, πού και πώς θα είναι τα Χριστούγεννα του 2020;  Αυτά κι άλλα απασχολούν τον Σταύρο Θεοδωράκη στις συναντήσεις του με τους Τάκη Σπυριδάκη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Νίκο Μουτσινά.

E.07 "Η σκληρή αλήθεια για τις μεταμοσχεύσεις" 15-01-2012 #(ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ)!!!
Γιατί η Ελλάδα είναι η τελευταία στις μεταμοσχεύσεις; Πόσοι άνθρωποι βασανίζονται και πόσοι τελικά πεθαίνουν, επειδή δεν υπάρχουν μοσχεύματα; Πως έλυσε το πρόβλημα η Ισπανία; Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα γλύτωνε το εθνικό σύστημα υγείας αν υπήρχαν μοσχεύματα για όλους τους αρρώστους; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα στα οποία φιλοδοξούν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές», στο MEGA.
Οι «Πρωταγωνιστές» παρακολουθούν όλα τα στάδια της μεταμόσχευσης, από την ώρα που χτυπά το τηλέφωνο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και γνωστοποιεί την ύπαρξη πιθανού δότη, μέχρι την τοποθέτηση των μοσχευμάτων στους λήπτες.  Η κινηματογράφηση δηλαδή άρχισε τα  μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 / 12 / 2011 στα χειρουργεία του Ευαγγελισμού και ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 6/ 1/ 2012 σε κεντρικό μαιευτήριο της Αθήνας.

E.08 "Οι φούσκες στα χρόνια του ευρώ" 29-01-2012
Με τις "φούσκες" της τελευταίας δεκαετίας -της δεκαετίας του ευρώ- θα ασχοληθούν οι "Πρωταγωνιστές", στο MEGA.

E.09 "Μια γενιά ζητά εξηγήσεις" 19-02-2012
Τι πιστεύουν οι νέοι γι' αυτό που ζούμε; Τι λένε για τους πολιτικούς αλλά και τους ψηφοφόρους; Με αυτή την απορία οι «Πρωταγωνιστές» που μεταδίδονται από το MEGA, προσέγγισαν νέους (κάτω 30 ετών) και συζήτησαν μαζί τους για τις ελπίδες τους αλλά και τους φόβους τους.

E.10 "Κρητική μαντινάδα" 26-02-2012
«Οφέτος φως μου σ' αγαπώ, του χρόνου δε σου τάσσω,
γιατ’ έχω άστατη καρδιά κι εύκολα γνώμη αλλάσσω»
Οι  μαντινάδες, η λύρα και το λαούτο της Κρήτης πρωταγωνίστησαν στο Mega, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στα χωριά της Κρήτης, άκουσε ριζίτικα και μαντινάδες και συζήτησε με τους δημιουργούς τους.

E.11 "Ένα νησί, μια συμμορία, μια φυλακή, ένα μεγάλο μυστικό" (Α' Μέρος) 25-03-2012
Τον περασμένο Δεκέμβρη 34 νέοι πιάστηκαν στην Χίο ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, κατηγορία που επισύρει ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
Από τότε σχεδόν ξεκινάει και η έρευνα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές», για να αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη στο όμορφο ακριτικό νησί.

E.12 "Ένα νησί, μια συμμορία, μια φυλακή, ένα μεγάλο μυστικό" (B' Μέρος) 28-03-2012
Τον περασμένο Δεκέμβρη 34 νέοι πιάστηκαν στην Χίο ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, κατηγορία που επισύρει ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
Από τότε σχεδόν ξεκινάει και η έρευνα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές», για να αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη στο όμορφο ακριτικό νησί.

E.13 "Γεύσεις - Αρώματα - Εκμυστηρεύσεις στο Περιβόλι της Παναγίας" 08-04-2012
Στο 'Αγιον 'Ορος θα ταξιδέψουν οι «Πρωταγωνιστές». Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το συνεργείο της εκπομπής (ο δημοσιογράφος Στέφανος Γώγος και οι οπερατέρ Γιώργος Πετράκης και Θεόφιλος Δρόλαπας)  έζησαν για τέσσερις μέρες σε μονές, κελιά και σκήτες του Αγίου 'Ορους. Δοκίμασαν την αγιορείτικη κουζίνα, περιηγήθηκαν στους κήπους και στα αμπέλια και κυρίως κατέγραψαν τις διηγήσεις των μοναχών. Η μοναδικότητα της Αγιορείτικης φύσης, τα μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας, αλλά και ιστορίες από τη ζωή των μοναχών θα «ξεδιπλωθούν» σε αυτή τη εκπομπή. 'Αλλωστε είναι μια από τις ελάχιστες φορές στην ιστορία του 'Ορους που οι τηλεοπτικές κάμερες περιηγούνται ελεύθερα από την μια άκρη του «μεγαλοπρεπούς βράχου του 'Αθωνα» στην άλλη, χωρίς, δηλαδή, να έχει προσδιοριστεί από πριν που θα πάνε και ποιος θα τους μιλήσει.
Απρόσμενες συναντήσεις, λοιπόν, με μοναχούς που είναι ταυτόχρονα μελισσοκόμοι, ψαράδες, κηπουροί, οινοποιοί, μάγειρες, βοτανολόγοι. Και εκμυστηρεύσεις, για τον Θεό, τα πάθη, την κόλαση, τον παράδεισο, τον  άνθρωπο.

E.14 "3 φίλοι - 3 κόμματα" 22-04-2012
Τι συμβαίνει όταν τρεις φίλοι αποφασίζουν να κατέβουν στις εκλογές, ο καθένας με διαφορετικό κόμμα; Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Θανάσης Χειμωνάς, συζητούν με τον Σταύρο Θεοδωράκη για την απόφαση τους να κατέβουν στις εκλογές.
Η συνάντηση των τριών φίλων γίνεται σε ένα παλιό βυρσοδεψείο στον Βοτανικό. Ο Τατσόπουλος «ομολογεί» ότι μόνος του πήρε τηλέφωνο στο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να είναι υποψήφιος. Ο Χαραλαμπίδης αποκαλύπτει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Σαμαράς ενθυμούμενος μια παλιά - προ δεκαετίας - συνάντησή τους και ο Χειμωνάς εξηγεί πως «παρέκαμψε» τα αριστερά «εικονίσματα» που είχε στο σπίτι του και αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση, βέβαια, δεν σταματά στην πολιτική, αλλά επεκτείνεται και στον κινηματογράφο, τον τζόγο, τον Χατζιδάκι, τον Μίμη Ανδρουλάκη, τις γυναίκες, τους «Ελληναράδες», τους «Αγανακτισμένους», τα γιαούρτια.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στη Β' Αθηνών. Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών.
Στην εκπομπή μιλούν, επίσης, η πανεπιστημιακός Μαρία Ρεπούση, υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ στην Α' Πειραιώς και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου υποψήφια με το ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης.

E.15 "Ποια είναι η Χρυσή Αυγή;" 13-05-2012
Με το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» θα ασχοληθούν οι «Πρωταγωνιστές» στην πρώτη τους εκπομπή μετά τις εκλογές, την Κυριακή 13 Μαΐου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στο Mega.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθώντας να κατανοήσει τι πρεσβεύει το κόμμα που έβγαλε 21 έδρες στη Βουλή μπαίνει στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και συνομιλεί με τον «Αρχηγό» της, τον Γ.Γ. του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ο ναζισμός, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος, οι ξυλοδαρμοί των μεταναστών και βεβαίως το περιβόητο εγέρθητι στους δημοσιογράφους είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές».

E.16 "To Πραγματικό Debate της Οικονομίας" 27-05-2012
Ένα Debate με όλα τα φλέγοντα οικονομικά ερωτήματα διεξήγαγαν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 27 Μαΐου.
Τι κρατάμε και τι πετάμε από το μνημόνιο; Τροποποίηση ή ακύρωση; Κρατικές ή ιδιωτικές τράπεζες; Νέοι φόροι ή λιγότεροι φόροι; Απολύσεις ή προσλήψεις στο Δημόσιο; Και βέβαια Ευρώ ή δραχμή; Αυτά  είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τρεις εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.
Τον Κωστή Χατζηδάκη από τη ΝΔ. Υπουργό Ανάπτυξης του Κώστα Καραμανλή.
Τον καθηγητή Γιάννη Μηλιό. Υπεύθυνο της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.
Τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ. Υπουργό του πρώτου Μνημονίου που δεν κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής.

E.17 "Η Τελευταία Εκπομπή για τον Τελευταίο Λαϊκό" 27-06-2012
Στον Δημήτρη Μητροπάνο είναι αφιερωμένοι οι τελευταίοι «Πρωταγωνιστές», που θα μεταδοθούν από το MEGA.
Για πρώτη φορά, μετά τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η οικογένειά του ανοίγει το σπίτι της και το αρχείο του μεγάλου ερμηνευτή στον Σταύρο Θεοδωράκη. Φωτογραφίες, βίντεο, ανέκδοτα τραγούδια, στιγμιότυπα από την ζωή του, ανέκδοτες συζητήσεις συνθέτουν την εκπομπή.

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ: ΒΕΛΙΚΑ ΚΑΡΑΒΑΛΤΣΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΙΚΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΑΝΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΜΕΡΑ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΚΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΓΑΘΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΞΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ
ΜΟΝΤΑΖ: ΣΤΕΛΛΑ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΧΑΡΑ ΚΟΛΟΚΟΥΤΣΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieAwQAK6Mt7m4lC6ZciE8WaR346t2JLkMQP3GItJfBSqMA4FAl6ukaNKm8CMkyOL00NkyCmCbxgNfVMcsl8kAK1X7mepIddchB8XCrXRiJ8s0DRV5ptSqxR9N2wX8trkakDjvjkhGw2SU/s400/download-orig.png