ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ) - ET1.To.Lemonodasos.Complete.Season.BwGt



ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ) - ET1.To.Lemonodasos.Complete.Season.BwGt


Αισθηματική σειρά, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη.

Σε μια μετακόμιση, ο δικηγόρος Αναγνώστου, ξεκαθαρίζοντας τα χαρτιά του βρίσκει ξεχασμένο το ημερολόγιο του φίλου του Παύλου Αποστόλου, που του έχει φέρει πριν πολλά χρόνια, ένας άγνωστος ναυτικός. Διαβάζοντάς το πληροφορείται το ρομαντικό έρωτα δύο νέων ανθρώπων, που χάθηκε από μια ιδεοληψία. Ο Παύλος Αποστόλου, ένας νεαρός αρχιτέκτονας, στη διάρκεια ενός επαγγελματικού του ταξιδιού στους Δελφούς γνωρίζεται με τη Βίργκω Δροσινού. Οι δύο νέοι αισθάνονται αμοιβαία έλξη και η Βίργκω τον προσκαλεί για καλοκαιρινές διακοπές στον Πόρο. Ο Παύλος, επιστρέφοντας στην Αθήνα δεν μπορεί να την ξεχάσει και αποφασίζει στο τέλος της Άνοιξης να ταξιδέψει στον Πόρο. Εκεί αναζητά και βρίσκει το πατρικό σπίτι της Βίργκως στη θέση «Άσπρος γάτος». Συναντά και πάλι τη Βίργκω και ένας μεγάλος έρωτας φουντώνει ανάμεσά τους με κρίση ζηλοτυπίας, συγκρούσεις και διάφορες επιπτώσεις στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο.
Τελικά, ο Παύλος εγκαταλείπει τη Βίργκω, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει άφθαρτη και ακέραιη την αγάπη τους. Πηγαίνει στη Σουηδία, παντρεύεται μια γυναίκα με το όνομα της πρώην αγαπημένης του και καταλήγει στη Σουμάτρα, όπου ανοίγει ένα μπαρ για τους Έλληνες ναυτικούς με την ονομασία «Άσπρος γάτος». Εκεί διαβάζει στις εφημερίδες την αναγγελία των γάμων της Βίργκως με κάποιον αξιωματικό του ναυτικού, πνίγεται στις αναμνήσεις και γράφει την ερωτική τους ιστορία με τη μορφή λογοτεχνικής αφήγησης στο ημερολόγιό του. Λίγες μέρες αργότερα βρίσκει το θάνατο σε περίεργο «δυστύχημα».
Αισθηματική μεταφορά του ρομαντικού μυθιστορήματος του Κοσμά Πολίτη, με έμφαση στο λυρισμό του τοπίου και την φιλοσοφική ανάπτυξη της ιδέας της αιώνιας αγάπης που δεν περιορίζεται από το χώρο και το χρόνο, αλλά ζει πέρα από την ένωση δύο ανθρώπων. Η πρώτη και μοναδική δουλειά στην τηλεόραση της σκηνοθέτιδας Τώνιας Μαρκετάκη, η οποία σφραγίστηκε από το μυστηριακό και βαθύτατα ερωτικό χαρακτήρα της δημιουργού της.


Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Γιάννης Ζαβραδινός, Ελεονόρα Σταθοπούλου, Ντόρα Χατζηγιάννη, Μανώλης Λογιάδης, κ.α
Σκηνοθέτης: Τόνια Μαρκετάκη
Σενάριο: Κωστής Λειβαδέας
Συγγραφέας: Κοσμάς Πολίτης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Μούτσιος
Παραγωγός: Γιώργος Μούτσιος
Εταιρία παραγωγής: Ρώμη T.V. Art Productions
Έτος Παραγωγής: 1978