ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΑ (1973) DVB-T N.M.S «Μαίρη Χρονοπούλου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θύμιος Καρακατσάνης»ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΑ (1973) DVB-T N.M.S «Μαίρη Χρονοπούλου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θύμιος Καρακατσάνης»


Σύμφωνα μ’ ένα παλιό έθιμο, τη λεγόμενη γυναικοκρατία. Οι γυναίκες ενός χωριού παίρνουν μια μέρα το χρόνο την εξουσία στα χέρια τους, από τις 12 τα μεσάνυχτα για 24 ώρες, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων ανδρών, όπως ο Φώντας που επιχειρεί να φυλακίσει τη γυναίκα του, αλλά και ζευγαριών, όπως η Ειρήνη κι ο Στρατής, που σκοπεύουν να περάσουν όλη τη μέρα στο κρεβάτι. Ωστόσο η Ελένη, σύζυγος του Προέδρου του χωριού και πρόεδρος των γυναικών, μαζί με τη γυναίκα του ταβερνιάρη, τη Ντίνα, αποφασίζουν να μην παραδώσουν την επόμενη μέρα την εξουσία και να κρατήσουν την γυναικοκρατία για πάντα, πράγμα που δεν αρέσει καθόλου στους άντρες, οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Οι άνδρες αντιδρούν εύστοχα με ερωτική αποχή κι έτσι τις φέρνουν στα πρόθυρα τρέλας, μέχρις ότου τελικά οι γυναίκες παραδίδονται άνευ όρων.

Διάρκεια: 90'
Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Κατράνης, Θύμιος Καρακατσάνης, Θόδωρος Κατσαδράμης, Γιώργος Κωνσταντίνου , Μάκης Δεμίρης, Ευαγγελία Σαμιωτάκη
Σκηνοθέτης: Ερρίκος Θαλασσινός
Σενάριο: Ερρίκος Θαλασσινός , Θόδωρος Κατσαδράμης